Spoštovani,

prejšnji teden je ekipa projekta MEPI na OŠ Dravlje le-tega predstavila učenkam in učencem osmega razreda. Kaj je ta projekt in čemu je namenjen? Gre za mednarodni projekt, ki mlade spodbuja k samostojnosti, urjenju veščin, zdravemu življenjskemu slogu in preživljanju prostega časa v naravi. Spodbuja jih na področju prostovoljstva in osebne rasti. Učenci v dveh šolskih letih opravijo štiri področja (prostovoljstvo, veščine, šport in odprave), skozi postopek pa jih vodi MEPI mentor na naši šoli. Pustolovska odprava je priložnost, da se bolje spoznajo v novi situaciji, samostojno skuhajo topel obrok, prenočijo v šotorih (v naravi) in uporabijo pridobljene veščine v praksi. Enkrat do največ dvakrat mesečno se na srečanjih učijo postavljanja šotorov, vedenja v naravi, poučijo se o opremi in primernih oblačilih, prvi pomoči, orientaciji ipd. Prva ekipa učencev je na odpravi zelo uživala, kaj so avgusta doživeli in videli na poti, si lahko pogledate na spodnji povezavi.

http://www.osdravlje.si/mepi-pustolovska-odprava/

Dodatne informacije o programu najdete v priloženi PowerPoint datoteki in na uradni spletni strani MEPI-ja:  https://mepi.si/

Prijave zbirata razrednika do 25. 11. 2022. Vse dodatne informacije lahko dobite pri MEPI mentorju Juretu Kalanu (jure.kalan(at)odsravlje.si) in voditelju MEPI pustolovskih odprav Tomažu Juvanu (tomaz.juvan(at)osdravlje.si). Skupina lahko šteje od 4-7 učencev.

Tomaž Juvan,
MEPI voditelj odprav

>> MEPI odprave

(Visited 143 times, 1 visits today)