Spoštovani starši,

v četrtek, 1. 9. 2022, se pričenja novo šolsko leto 2022/2023. Učenci od 2. do 9. razreda pričnejo s poukom ob 8.20, učenci 1. razredov pa imajo pričetek ob 10 h.

Prvi šolski dan bo podaljšano bivanje kot običajno, vozil bo tudi šolski avtobus. Jutranjega varstva ta dan še ni (začnemo z 2. 9. 2022). Urnik za prvi šolski dan bo predvidoma jutri, 30. 8. 2022, objavljen na spletni strani šole.

Upam, da bo bolezen SARS-CoV-2 imela čim manjši vpliv na pouk v tem šolskem letu. V uradnem listu št.112/2022 z dne 26. 8. 2022 je bil objavljen Odlok o začasnem ukrepu prostovoljne uporabe hitrega antigenskega testa za samotestiranje na virus SARS-CoV-2.

Odlok določa, da se učenci prostovoljno samotestirajo v domačem okolju ob pojavu simptomov virusa SARS-CoV-2 oz. po stiku z okuženo osebo.

  • V primeru pozitivnega rezultata testiranja obvestite otrokovega osebnega zdravnika, ki ga bo napotil na testiranje k pooblaščenemu izvajalcu testiranja.
  • Učenec do rezultatov potrditvenega testa ostane doma.
  • Če bo potrditveni test negativen, se učenec vrne v šolo ko je brez simptomov oz. po navodilih osebnega zdravnika.
  • Če bo potrditveni test pozitiven, obvestite o okužbi otrokovega osebnega zdravnika, razrednika in ravnateljico.

V primeru okužbe učenca ali delavca šole vas bom obvestila o okužbi v oddelku. Učenci v oddelku se prostovoljno samotestirajo v domačem okolju. Smiselno je, da mlajši učenci doma izvajajo samotestiranje pod vašim nadzorom. Karantena zdravih učencev v oddelku trenutno ni predvidena.

Za izvedbo samotestiranja vsakemu učencu pripada 10 testov na mesec, ki jih starši lahko prevzamete v lekarni z zdravstveno izkaznico otroka od danes, 29. 8. 2022, dalje.

Želim vam lepo in uspešno novo šolsko leto.

S spoštovanjem,

dr. Lucija Željko,

ravnateljica

(Visited 287 times, 1 visits today)