Skoči na glavno vsebino

Srečanje učiteljev mednarodnega projekta ERASMUS +, UTOPIA v Sloveniji

Od 13.12. do 15.12.2021 je naša šola gostila srečanje učiteljev 3. fokusne skupine mednarodnega projekta Erasmus +, UTOPIA.

Projekt UTOPIA temelji na spodbujanju profesionalnega razvoja strokovnih delavcev, izmenjavi mnenj in izkušenj ter medsebojnemu sodelovanju. V okviru projekta želimo ustvariti primere dobrih praks, ki vključujejo pouk zunaj učilnice, inovativne metode in medpredmetno povezovanje, sodelovanje z lokalno skupnostjo, in pri učencih spodbujajo veščine 21. stoletja.

Našo šolo je obiskalo šest partnerjev iz Belgije, Grčije in Bolgarije. Žal se zaradi razmer v Evropi, ki se dnevno spreminjajo in novih ukrepov, nekaj partnerjev ni uspelo udeležiti srečanja v živo; so pa sodelovali na predstavitvah dela na daljavo.

V treh dneh smo predstavili delo na šoli, jih v okviru kulturnega programa popeljali po Ljubljani, si izmenjali primere dobrih praks ter evalvirali dosedanje delo.

Zahvaljujem se vsem učiteljem in učencem, ki so sodelovali pri organizaciji srečanja, sprejemu in pripomogli k uspešnosti tega dogodka.

Vodja projekta

Nevenka Šušteršič

(Visited 168 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost