ŠOLSKO LETO 2014/2015

 

Aljaž Pavačič zmagal na šolskem državnem prvenstvu v lokostrelstvu

aljaz_pavacic_lokostrelstvo2Na šolskem državnem prvenstvu v lokostrelstvu, ki se je odvijalo v soboto 23.5.2015 na Stožicah, je Aljaž Pavačič, učenec 5. b razreda, odlično zastopal OŠ Dravlje, saj je v težkih pogojih, v dežju, premagal vso konkurenco in postal državni prvak v kategoriji »učenci 4.- 6. razred ukrivljeni lok«.

Čestitamo.

>> fotogalerija

>> rezultati


Tekmovanje Kaj veš o prometu?

IMAG011220. 5. 2015 so na 19. Tekmovanju Kaj veš o prometu sodelovali štirje učenci naše šole: Gregor Pajazetovič in Rok Horvat, ter rezervi Nataša Krapež in Tit Ježovita.

  • Gregor Pajazetovič je osvojil 3. mesto
  • Rok Horvat 5. mesto
  • Nataša Krapež 1. mesto rezerve
  • Tit Ježovita 9. mesto rezerve

Gregor in Rok sta ekipno osvojila 1. mesto. Prejela sta prehodni pokal in kolo. V soboto 30. 5. bosta sodelovala na državnem tekmovanju.

Čestitamo!

>> fotogalerija


Nik Jurjevčič in Maks Vraz uspešna na atletskem pokalu

09 19. maja 2015 je potekal veliki in mali atletski pokal za osnovnošolce. Dosegli smo naslednje rezultate:

1. Mesto v metu vortexa: Nik Jurjevčič

2. Mesto v skoku v višino: Maks Vraz

Vsem tekmovalcem za nastop čestitamo.

>> fotogalerija


Martin Hari s svojo ekipo postal državni prvak v košarki U15

Martin_Hari_kosarka1Martin Hari učenec 9. b razreda – član KK Union Olimpija, je s svojo ekipo postal državni prvak v košarki U15.

24. in 25. aprila 2015 je v Novem mestu potekalo državno prvenstvo za fante U15 v košarki. Za naslov državnega prvaka so se potegovale
štiri ekipe: Union Olimpija, Grosuplje, Krka in Dravograd.

Martin_Hari_kosarka2V finalu sta igrali ekipi Union Olimpije in Grosuplja. Slavili so košarkarji Uniona Olimpije, ki so zaostajali že s 16 točkami razlike, a na koncu tekmo dobili z rezultatom 63:59!

Čestitke fantom.


Lea in Luka Maksimović do medalje v TEAKWONDO – ju na državnem prvenstvu

lea_maksimovic_teakwondoV soboto, 18.04.2015 sta se učenca Luka Maksimović (3. b) in Lea Maksimovič (8. b) udeležila Državnega prvenstva v Teakwondo – ju v Šmartnem pri Litiji.luka_maksimovic_teakwondo

  • Lea Maksimović je osvojila 3. mesto v kategoriji borbe K-1Ž-55kg.
  • Luka Maksimović je osvojil 2. mesto v kategoriji borbe A-33kg.

Čestitamo!


Naja Bajec dosegla 1. mesto – KARATE Sankukai

naja_karateNaja Bajec, učenka 4. A je zmagala na Državnem turnirju (12.4.2015), ki je potekalo v športni dvorani OŠ STIČNA v Ivančni gorici. Zmago je dosegla v tehniki IPPON KUMITE, v kategoriji deklic 9-12 let.

Čestitamo!

Več o tekmovanju:

http://www.sankukai.org/index.php/tekmovanja

http://www.zelenival.com/sankukai-drzavni-turnir/


Sara in Hana Sambolić, Ada Lana Dervišević, Tijana Gajanović in Sandra Mikić uspešne na mednarodnem turnirju v košarki

sara_hana_sambolic_adalana_dervisevic_kosarkaV prvih dneh aprila je v Ostravi na Češčem potekal mednarodni turnir v košarki za dekleta in fante od 10. do 19. leta starosti.
Sodelovalo je 64 ženskih ekip iz 10 evropskih držav (Estonija, Litva, Bolgarija, Mađarska, Slovaška, Bolgarija, Avstrija, Poljska, Nemčija in Slovenija).

tijana_gajanovic_kosarkaUčenke iz OŠ Dravlje Tijana Gajanović (8.b), Sandra Mikić (9.a), Ada Lana Dervišević (5.b) ter Hana in Sara Sambolić (5.a) so nastopale za ŽKD Ilirija iz Ljubljane v katetegorijah U15 in U11.

Tijana in Sandra se lahko pohvalita s 7. mestom, Ada Lana, Hana in Sara pa s srebrno kolajno.

Čestitke dekleta!

>> rezultati


Dosežki naših mladih košarkarjev – Žiga Berlič in Matija Bergant

ziga_berlic_matija_bergant_kosarkaPo vrhunskem uspehu na Mini pokalu Spar konec februarja v Laškem, kjer so osvojili 3. mesto, so se košarkaši KK Medvode podali na mednarodni turnir v Prago, ki je potekal od 2. 4. – 6. 4. 2015. Žiga Berlič (7.a) in Matija Bergant (7.a) sta skupaj s svojo ekipo osvojila drugo in tretje mesto, letniki 2000 in mlajši, med 89 udeleženci turnirja. KK Medvode pa ni odnesel samo teh dveh medalj, ampak so fantje osvojili še zlato v U-19 in bronasto v U-17.

Čestitamo!


Jakob VRAZ in Vid KOCJANC uspešna v JUDU

Judo_Jakob_Vraz_Vid_KocjancDne 14.3.2015 sta se učenca Vid Kocjanc iz 5. a in Jakob Vraz iz 4. a razreda, kot člana Judo kluba Bežigrad udeležila mednarodnega turnirja v judu za 49. pokal Murske Sobote za mlajše dečke letnik U12 .

  • Vid Kocjanc je osvojil 3. mesto v kategoriji do 46 kg
  • Jakob Vraz je osvojil 3. mesto v kategoriji do 35 kg

Dne 28.03.2015 sta na 2. turnirju MŠJ v Ljubljani oba v svoji kategoriji osvojila 1. mesto .

Čestitamo!


Maks VRAZ in Žiga DEBELJAK uspešna v JUDU

Judo_Vraz_in_DebeljakDne 31.1.2015 sta se učenca 7.b razreda Maks Vraz in Žiga Debeljak kot člana Judo kluba Bežigrad udeležila državnega prvenstva v judu za starejše dečke letnik U14 v Slovenski Bistrici.

  • Maks Vraz je osvojil 3.mesto v kategoriji do 55kg
  • Žiga Debeljak je osvojil 5.mesto v kategoriji do 60 kg

Čestitamo!