ŠOLSKO LETO 2015/2016

Uspešni nogometaši iz 7. A

20160619_161136Od četrtka,16.6.2016, do nedelje, 19.6.2016, je v Fažani, Hrvaška, potekal mednarodni turnir v Nogometu – FAŽANA BRIONI CUP. Na turnirju so sodelovali tudi štirje učenci iz naše šole: Anej Kujović, Niko Munda, Gašper Ovijač in20160619_200259 Grega Ovijač (vsi 7.a) kot člani NK Olimpija, selekcija U13 in osvojili odlično 3. mesto med 16 ekipami. Učenec Anej Kujović je bil z največ zadetimi goli proglašen za najboljšega strelca turnirja v svojem letniku.
Fantje so z MNZ ligaškim tekmovanjem osvojili naslov prvaka, saj so 20 tekem zmagali, eno zgubili in eno odigrali neodločeno.

Čestitamo!


Lea in Luka Maksimović odlična v TEAKWONDO – ju na državnem prvenstvu

29.05.2026 je potekalo državno prvenstvo WTF TaeKwonDo v Celju.
Luka Maksimović, učenec 4. B razreda je v svoji kategoriji – mlajsi kadet BMK – 39kg osvojil 3. mesto.

Lea Maksimović, učenka 9. B razreda pa je v svoji kategoriji junijorke BZJ – 59kg prav tako osvojila 3. mesto.

Čestitamo!


Sara Staver državna prvakinja v športni gimnastiki

Sara_Staver_Pokal_Slovenije_posameznoSara Staver, učenka 8. B razreda je na državnem tekmovanju športne gimnastike Pokal Slovenije, ki je bil 22.5.2016, v 7. stopnji dosegla 1. mesto ekipno in 1. mesto posamezno.Sara_Staver_Pokal_Slovenije_ekipno

Čestitamo!


Lara Kaluža uspešna v športni gimnastiki

Lara Kaluža, učenka 7. B razreda je zelo uspešna v športni gimnastiki in je v letošnjem letu dosegla naslednje rezultata:

  • LARAPokal Slovenije (22.5.2016) – ekipno prvo mesto in posamično prvo mesto – državna prvakinja.
  • Pokal Koper (15.5.2106 ) – ekipno prvo mesto in posamično prvo mesto.
  • Open Zelena Jama (7.5.2016 ) – posamično prvo mesto.

Čestitamo!

>> fotogalerija


Aljaž Pavačič dosegel 2. mesto na državnem prvenstvu

aljaz2Aljaž Pavačič, učenec 6. b razreda, v soboto 21.5.2016 v Ljutomerju, na šolskem državnem prvenstvu v lokostrelstvu, uspešno zastopal šolo, saj je v kategoriji ukrivljeni lok, učenci 4.- 6. razred, zasedel odlično 2. mesto.

Čestitamo!

>> rezultati


Tarik Nikolovski, uspešen na turnirju narodov

slou15_skupinska2Devetošolec Tarik Nikolovski je s slovensko nogometno reprezentanco do 15 let dosegel izjemen uspeh, saj je reprezentanca osvojila močan mednarodni turnir narodov. Slovenija je v velikem finalu v Gradiški premagala Japonsko z 2:1. Do finala je premagala še Brazilijo in Hrvaško, remizirala pa z ZDA, kjer se je med strelce vpisal tudi Tarik.
Tretje mesto je osvojila Norveška, četrto Rusija, sledile so še Italija, ZDA, Hrvaška, Anglija, Brazilija, Mehika, Avstrija in Katar.

Tariku iskreno čestitamo in želimo še veliko uspeha na športni poti!

>> fotogalerija (foto: Torneo delle nazioni, NZS)


Učenka 1. A razreda  – Mia Levič uspešna v judu

mia_levic1Mia Levič, učenka 1. A razreda je 24.4.2016 osvojila 2. mesto v kategoriji 1. razredov v šolski judo ligi (3×1. mesto in 1×2.mesto). V kategoriji je tekmovalo 88 deklic 1. razredov iz Ljubljane.

Čestitamo.

>> fotogalerija


Devetošolec, Marko Karan, najzaslužnejši igralec zaključnega turnirja

Karan_MVPKošarkarji ŠD Šentvid iz Ljubljane so v nedeljo, 24.4.2016, postali novi državni prvaki v kategoriji fantov do 15 let. Zaključni turnir se je odvijal v Hali komunalnega centra v Domžalah. V finalu so Šentvidčani ugnali domače moštvo, Helios Suns, z rezultatom 79:72. Najzaslužnejši igralec zaključnega turnirja je bil naš učenec, Marko Karan iz 9.a. V ekipi, ki se je borila za naslov, je bil tudi sedmošolec Aljaž Gornik.

Obema fantoma in ekipi ŠD Šentvid čestitamo za osvojeni naslov.

>> fotogalerija


Ana Gajanović uspešna na državnem turnirju v karateju

Ana_Gajanovic_karateV nedeljo, 10.4.2016 je v Cerkljah na Gorenjskem potekal državni turnir v karateju – Sankukai. Mladi tekmovalci so se pomerili v športnih borbah, katah in ippon kumiteju. Učenka 5. a razreda, Ana Gajanović, je osvojila odlično drugo mesto v katah in drugo mesto v ippon kumiteju in s tem postala 2-kratna viceprvakinja Slovenije.

Čestitamo!


6.a ima državne prvakinje in pokalne podprvakinje

Košarkarice Panter Ilirije, katere igralki sta tudi Hana in Sara kasarka6a3Sambolić veljajo za nepremagljivo ekipo zadnjih dveh sezon lige U-13.

Prejšnji vikend  so na zaključnem turnirju ti. Final Four na I OŠ Murska sobota so ubranile naslov državnih prvakinj med dekleti do 13. leta starosti. Do uspeha so se dokopale povsem zasluženo, saj so v finalu z odlično igro mestne tekmice z Ježice ugnale z 48:18. Tretjega mesta so se razveselile gostiteljice turnirja, igralke Pomurja, ki so Grosupeljčanke premagale s 40:21.

kasarka6a2Za obe ljubljanski ekipi je bilo to že drugo srečanje v velikem finalu. Pred slabim mesecem dni sta se v Dvorani Tabor v Mariboru namreč srečali že v finalu Mini pokala deklet U13, kjer so se zmage veselile Ježičanke. Tudi zaradi tega so bile Ilirijanke, po suvereno opravljenem delu v polfinalu proti Pomurju (56:26), še dodatno motivirane, da se tekmicam oddolžijo za ta poraz.

Pred Hano in Saro, ki bosta tudi naslednje leto nastopali v kategoriji mlajših pionirk (U13) je tako  velik izziv – kako še tretje leto zapored osvojiti naslov državnih prvakinj 🙂

Čestitamo!

>> fotogalerija

Vir slik in delno besedila: www.kzs.si in www.košarkarica.si


Nik Jurjevičič je državni prvak v tenisu

nik_jurjevcic_DP_tenisNik Jurjevčič iz 8. A razreda je osvojil naslov državnega prvaka v tenisu v kategoriji 14 let in 3. mesto v dvojicah. Zagotovil si je tudi mesto v teniški reprezentanci Slovenije.

Čestitamo!


Aljaž Pavačič zmagal na šolskem prvenstvu v lokostrelstvu

Pavačič Aljaž Aljaz_Pavacic_lokostrelstvo2iz 6. B razreda je v nedeljo, 10.01.2016 na regijskem šolskem prventvu v Mariboru, v kategoriji ukrivljeni lok, dečki 4. – 6. razred, premagal svojo konkurenco in tako osvojil zlato medaljo.

Čestitamo!

>> rezultati

>> fotogalerija


Uspehi Katarine in Veronike Trobiš na mednarodnih tekmovanjih in državnem prvenstvu v gimnastiki (jesen 2015)

Katarina Trobiš, učenka 6. A razreda:

  • Državno prvenstvo, 4. Stopnja: 3. mesto ekipno mnogoboj

Veronika Trobiš, učenka 8. B razreda:

  • Državno prvenstvo po mednarodnem FIG pravilniku: 3. mesto parter3. mesto preskok, 4. mesto gred in 4. mesto mnogoboj.
  • Mednarodna tekma Novi Sad (5.12.2015): 6. mesto finale preskok.