ŠOLSKO LETO 2016/2017

Ponovna zmaga Metke Bohinc

Metka Bohinc iz 5. B razreda je ponovno zmagala in prejela ZLATO MEDALJO.

V soboto, 13. maja 2017 je s svojo skupino osvojila DRŽAVNI POKAL V ESTETSKI GIMNASTIKI (starejše deklice – C program), ki se je odvijal na Dobrovi pri Ljubljani.

Čestitamo!

>> fotogalerija


VID KOCJANC zmagal na mednarodnem turnirju v JUDU

V soboto, 22. 4. 2017 je v Ljubljani potekalo mednarodno tekmovanje v judu – 32. Mednarodni turnir Bežigrad.

V številčni konkurenci iz 8 evropskih držav je učenec 7. a razreda VID KOCJANC v kategoriji starejših dečkov U 14 brez izgubljene borbe osvojil zlato medaljo. 

S to uvrstitvijo je izboljšal svoj dosežek s preteklega tekmovanja za Pokal Murske Sobote, 18. 3. 2017, kjer je dosegel 2. mesto.

Čestitamo!


Uspeh naših košarkaric tudi na mednarodnem košarkarskem turnirju v Pragi

V Pragi je v času velikonočnih praznikov, od 12. do 16. aprila, potekal tradicionalni, že 20. turnir v košarki za dekleta in fante http://www.eurobasket.cz/. Na turnirju je nastopila tudi ekipa ŽKD Ilirija v kateri igrata Hana in Sara Sambolić iz 7. a.
Ljubljanske košarkarice so ponovno blestele v treh od štirih starostnih kategorijah v katerih so nastopale in v Slovenijo prinesle tri komplete zlatih kolajn.

Hana in Sara sta nastopali za dve kategoriji, letnik 2003 in 2004. Turnirske zmagovalke so postale v svojem, 2004 letniku.

Čestitamo!

>> fotogalerija


Uspešni plesalki Zoja in Ula

ZOJA NOVAK iz 7. a in ULA LEPOŠA iz 7. b sta se v soboto 8.4.2017 s skupino FRTAVKE udeležili odprtega tekmovanja v cheerleadingu in cheer plesu FROGS CHEER CUP 2017 na Vrhniki. V res veliki konkurenci plesalk iz Slovenije in tujine so dekleta kategoriji JAZZ osvojila lepo 4. mesto, v kategoriji FREESTYLE s še številčnejšo konkurenco pa 12. mesto. Čestitke, dekleta, še tako naprej!

Zahvala gre tudi trenerki Simoni Razdrtič, ki na naši šoli uči ples kot interesno dejavnost, morda že tudi tekmovalke za prihodnja tekmovanja.


Ana Gajanović uspešna v karateju

V nedeljo 9.4.2017 je na OŠ Stična potekal Državni turnir v karateju Sankukai. Ana Gajanović, učenka 6. razreda je osvojila prvo in drugo mesto.


Metka Bohinc najboljša v estetski gimnastiki

Metka Bohinc, učenka 5. B razreda je osvojila 1. mesto na podočnem tekmovanju v estetski gimnastiki za starejše deklice.

Čestitamo!

>> fotogalerija


Hana, Sara in Ada Lada ponovno državne prvakinje v košarki!

V soboto, 25. marca je na OŠ Dobrova potekal zaključni turnir državnega prvenstva v košarki za dekleta letnik 2004 in mlajše.

Med štiri najboljše ekipe v državi so se uvrstile FELIX Zasavje iz Trbovelj, ATHLETE Celje iz Celja,  JEŽICA  in ILIRIJA iz Ljubljane.

V ekipi Ilirija igrajo tudi učenke Hana in Sara Sambolić iz 7.a ter Ada Lana Dervišević iz 7. b.

Ilirjanke so v polfinalu prepričljivo premagale vrstnice iz Celja z rezultatom 57 : 39, Hana je dosegla 18, Sara pa 10 točk.

V finalu so se Ilirijanke pomerile z vrstnicami iz Trbovelj. Tudi na tej tekmi so pokazale, da so najboljša ekipa v državi. Zmaga v finalu z rezultatom 59:41 je bila Ilirijina 20 zaporedna zmaga.

Kot češnjica na torti je sledila še razglasitev najboljše peterke turnirja in najboljše igralke turnirja.

V najboljšo peterko zaključnega turnirja so bile uvrščene Ana Strehovec (Ilirija), Sara Sambolić (Ilirija), Semra Huremkić (Felix Zasavje), Neža Hlebec (Ježica) in Manja Drobne (Athlete Celje).

Najboljša igralka turnirja je postala Hana Sambolić, kapetanka Ilirije.

Čestitamo!

>> fotogalerija


Hana, Sara in Ada Lana z ekipo ŽKD Ilirija osvojile Mini pokal Slovenije v košarki

Učenke 7. razreda Sara, Hana in Ada Lana so zimske počitnice začele zmagoslavno. V finalu Mini pokala v košarki za dekleta u13 so v nedeljo 26.2.2017 v Celju pred polno dvorano Gimnazije Celje Center premagale vrstnice iz ŽKD Ježica. Na poti do zlate kolajne so zmagale na 9 tekmah. V finalu so zasluženo slavile in se veselile uspeha.

Posnetek tekme je mogoče pogledati na povezavah:

Galerija slik se nahaja na klubski spletni strani (http://www.zkdilirija.si/slike/)  in www.kzs.si http://www.kzs.si/galerije/kzs/prikaz-slik-kzs/?tx_lzgallery_pi1%5Bsubg%5D=1&tx_lzgallery_pi1%5BshowUid%5D=6643

Čestitamo!

>> fotogalerija


Vid Kocjanc osvojil srebrno medaljo v judu

vid_kocjanc_judo_201721. 01. 2017 je v Zagrebu potekal mednarodni turnir v judu Zagreb Open 2017. V mednarodni konkurenci kategorije starejših dečkov U 14 je učenec 7.a razreda Vid Kocjanc osvojil drugo mesto.

Čestitamo!


Ana Gajanović in Naja Bajec uspešni na državnem prvenstvuAna_Gajanovic_drzavna_prvakinja

V soboto 19.11.2016 je potekalo državno prvenstvo v Sankukai karateju v Ljubljani. Ana Gajanović, učenka 6.A razreda je postala državna prvakinja v ippon kumiteju IPP ABS (starejše deklice).

naja_bajec_karate

Naja Bajec, učenka 6. A pa je osvojila 3. mesto v kategoriji KATE.

Čestitamo!


Sara, Hana in Ada Lana uspešne košarkašice

V Ljubljani je med 29. do 31. oktobrom potekal prvi mednarodni košarkarski turnir za dekleta U13 in U15 Halloween Ljubljana Open, ki ga je organiziralo Žensko košarkarsko društvo Ilirija.

Turnirja se je udeležilo 11 ekip iz Nemčije, Slovaške, Makedonije, Hrvaške in Slovenije.

V kategoriji U13 so nastopile 4 ekipe:bele_in_zelene

  • ŽKK Trešnjevka Zagreb, Hrvaška
  • FV Jahn München, Germany
  • ŽKD Ilirija Bele, Slovenija
  • ŽKD Ilirija Zelene, Slovenija

V ekipi ŽKD Ilirija Bele so iz OŠ Dravlje nastopale Sara Sambolić iz 7.a in Ada Lana Dervišević iz 7.b ter Hana Sambolić iz 7.a v ekipi ŽKD Ilirija Zelene.

Turnir so osvojile ŽKD Ilirija Zelene, Hana Sambolić je bila izbrana v prvo peterko turnirja in proglašena za M.V.P. oz. najbolj koristno igralko turnirja.

Čestitamo!

>> fotogalerija


 Odlični plesalki Anja in Brina

Anja Maraž in Brina Meterc, učenki 5. a razreda sta na Svetovnem prvenstvu, v street show dancu (Olbia, Sardinija, Italija), osvojili:DSC_0435

  • 1. mesto pari Western girls,
  • 2. mesto mala skupina Sprehajalke psov in
  • 2. mesto velika formacija Eskimi.

Čestitamo!

>> fotogalerija