ŠOLSKO LETO 2018/2019

 

Pokal Slovenije in 2 zlati medalji za Borgijo Knafelc

V Gimnastičnem centru Ljubljana je 9. 6. potekala zadnja tekma spomladanskega dela sezone Pokal SLOVENIJE v moški in ženski športni gimnastiki 2019. Borgija Knafelc iz 7. a je osvojila 2 zlati medalji, posamično in ekipno.

Čestitamo.


Bron za Saro in Hano Sambolić

Na Dobrovi je pretekli vikend potekal zaključni turnir za dekleta U15. Košarkarice ekipe Akson Ilirije, za katero igrata devetošolki Sara in Hana Sambolić, so na tekmi za tretje mesto premagale Ježico. Prvo mesto so osvojile košarkarice Felix Zasavja, ki so v finalu premagale Cinkarno Celje. Hana in Sara sta na poti do bronaste kolajne s soigralkami odigrale 30 tekem, od teh 4 izgubile in kar 26-krat zmagale.
Hani in Sari iskreno čestitamo in želimo še veliko uspehov v nadaljnji športni karieri.


Ponovno dve zlati medalji za Borgijo Knafelc

V soboto, 25. 5. 2019 je v Mariboru potekalo Prvenstveno tekmovanje Pokal ŠD Studenci 2019, kjer je Borgija Knafelc iz 7. a osvojila 2 zlati medalji, posamično in ekipno.

Čestitamo!


Borgija Knafelc osvojila dve zlati medalji

Borgija Knafelc, učenka 7. a se je v soboto, 18. 5. udeležila 32. Pokala Ruš v ženski in moški športni gimnastiki ter osvojila dve zlati medalji, posamično in ekipno.

Čestitamo!


Pippa Knafelc osvojila srebrno medaljo

V soboto, 18. 5 .2019 je v veliki dvorani na GIB Šiška potekal Pokal Šiške v judu. Pippa Knafelc iz 3. b je osvojila srebrno medaljo v kategoriji U12.

Čestitamo!


Jan Jaklič osvojil srebrno medaljo

V nedeljo, 19. 5. 2019 je Jan Jaklič iz 7. a osvojil 2.mesto v svoji kategoriji starejši dečki U14 na uradnem tekmovanju Judo zveze Slovenije: 18. Palijev memorial (ŠD Gib  Šiška, Ljubljana).

Čestitamo!


Ajda Kobal bronasta na državnem prvenstvu

V soboto, 11. 5. 2019 je v Murski Soboti potekalo  državno prvenstvo v ritmični gimnastiki za skupinske sestave. V 1. skupini v kategoriji mladink in kadetinj, je Ajda Kobal, 6. A s sotekmovalkami  kluba KRG Šiška v nastopu brez rekvizita dosegla 3. mesto in s tem bronasto medaljo na državnem prvenstvu.

Čestitamo!


Zlata Borgija Knafelc na Prvenstveni tekmi Šiške

V soboto, 11. 5. 2019 se je v veliki dvorani ŠD GIB Šiška odvijala Prvenstvena tekma Šiške v športni gimnastiki, na kateri je sodelovalo 11 različnih klubov iz Slovenije (GD Novo mesto, ŠD Zelena jama, Športni klub Salto-Koper, ŠD Narodni dom, GD Koper, ŠD Studenci, ŠK Twist Nova Gorica, GD Divača, ŠD Moste, ŠD Sokol Bežigrad, ŠD GIB Šiška) ter 1 klub iz Banja Luke. Borgija Knafelc, učenka 7. a razreda je osvojila 2 zlati medalji: posamično ter ekipno (s ŠD GIB Šiška).


Dominik Drobnič uspešen v Turčiji

Od 5. 4. do 7. 4. 2019 je v Izmirju, Turčija potekal kakovostni in priznan turnir- Izmir Cup. Gre za največje tekmovanje v starostni kategoriji U12 v Evropi. DOMINIK DROBNIČ, učenec 6. a razreda je del ekipe, ki je blestela v izjemno močni konkurenci. V skupini devetih ekip predtekmovanja so osvojili prvo mesto in se zanesljivo prebili v izločilne boje turnirja. Najprej so za uvrstitev med 16 najboljših klubov na turnirju premagali domačo ekipo Kaiserispor (2:0), v osmini finala Crveno zvezdo (1:0), v četrtfinalu otoško ekipo Leicester City (2:0) ter se tako uvrstili v zaključne boje, kjer se je odločalo o prvaku Izmir Cupa 2019.
V polfinalu so se vnovič srečali z angleško ekipo Manchester City, ki je na koncu tudi osvojila turnir, in nesrečno izgubili (0:2). Sledil je še dvoboj za končno tretje mesto in minimalen poraz s Parmo (0:1).
Fantje so v konkurenci 72 ekip iz enaindvajsetih držav osvojili odlično 4. mesto.

Čestitamo!


Zlata in srebrna medalja za Borgijo Knafelc

V Gimnastičnem centru Ljubljana je med 6. in 7. aprilom potekalo že 17. Mednarodno prvenstvo Zelena jama Open 2019. Borgija Knafelc iz 7. a razreda je v 4. stopnji 13+ osvojila zlato medaljo posamično ter srebrno medaljo ekipno.

Čestitamo!


Bronasta medalja za Pippo Knefelc v judu

V soboto, 30. marca je potekal 34. Mednarodni pokal Bežigrada 2019 v judu. Na letošnjem tekmovanju je nastopilo 423 tekmovalcev iz 51 klubov in 6 držav (Azerbejdžana, Češke, Hrvaške, Italije, Srbije in Slovenije).

Pippa Knefelc iz 3. b razreda je nastopila v ekipi mlajših dečkov in deklic U12 ter osvojila bronasto medaljo.

Čestitamo!


Ajda Kobal uspešna na mednarodnem turnirju v Zagrebu

V Zagrebu je od 29. 3. do 31. 3. 2019 potekal mednarodni turnir v ritmični gimnastiki Aura Cup. Ajda Kobal, učenka 6. a razreda in članica KRG Šiška, se je udeležila nedeljskega mnogoboja kadetinj skupine B. Tekmovala je z dvema rekvizitoma: žogo in kolebnico. V konkurenci 25 kadetinj iz Hrvaške, Bolgarije, Rusije, Srbije, Litve in Slovenije je osvojila 1. mesto s kolebnico, z žogo se je uvrstila na 6. mesto ter skupno v mnogoboju tako zasedla 3. mesto.

Čestitamo!


Sara in Hana Sambolić bogatejši za še eno kolajno

Beograd je minuli vikend gostil zaključni košarkarski turnir najboljših štirih ekip U15, ki so prvem delu tekmovanja bile boljše od vrstnic iz preostalih 12 klubov. V tekmovanju WABA LEGAUE nastopa 16 klubov iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Madžarske, Slovenije in Srbije.
Ekipa ŽKD Akson Ilirija, za katero sta nastopali Sara in Hana, se ja na turnir odpravila kot edina neporažena ekipa po prvem delu tekmovanja in kot branilka dveh zaporednih naslovov prvakinj.
V prvi polfinalni tekmi so se košarkarice Ilirije pomerile z vrstnicami iz Celja in po podaljšku klonile za koš. V tekmi za tretje mesto so Ilirijanke premagale domačinke, košarkašice ŽKK Crvena zvezda in domov prinesle zasluženo bronasto kolajno. Prvega mesta so se veselile Zagrebčanke iz KK Trešnjevka, drugega mesta pa Celjanke iz ŽKK Cinkarna Celje.

V tekmovanju WABA so nastopale naslednje ekipe:

 • Akson Ilirija, Ljubljana, Slovenija
 • Brod na Savi , Slavonski Brod, Hrvaška
 • Buducnost Lovcen, Cetinje, Črna Gora
 • Cinkarna Celje , Celje, Slovenija
 • Crvena zvezda Kombank , Beograd, Srbija
 • Folka Borovje , Zagreb, Hrvaška
 • Jedinstvo Piemonte, Tuzla, Bosna in Hercegovina
 • Ježica, Ljubljana, Slovenija
 • Kanizsa Student Basketball Club, Nagykanizsa, Madžarska
 • Medvescak, Zagreb, Hrvaška
 • Primorje, Herceg Novi, Črna Gora
 • PVSK Basketball Academy, Pecs, Madžarska
 • Ragusa, Dubrovnik, Hrvaška
 • Trešnjevka 2009, Zagreb, Hrvaška
 • Vipava, Vipava, Slovenija
 • Vodice, Vodice, Hrvaška

Čestitamo!

>> fotogalerija


Vid Kocjanc osvojil srebrno medaljo na Državnem prvenstvu v judu 2019

V soboto, 23. 3. 2019 je v Lendavi potekalo Državno prvenstvo v judu 2019. Tekmovanja se je skupno udeležilo 176 tekmovalcev iz 36 klubov.

Vid Kocjanc iz 9. a razreda je v konkurenci mlajših kadetov U 16 osvojil srebrno medaljo in s tem osvojil naslov državnega podprvaka.

Čestitamo!


Jan Jaklič osvojil bronasto medaljo v judu

V soboto, 16. 3. 2019 se je Jan Jaklič iz 7. a razreda udeležil uradnega turnirja Judo zveze Slovenije, 53. mednarodni Judo pokal Murska Sobota in je na turnirju osvojil bronasto medaljo v svoji kategoriji U14.

Čestitamo!


Ajda Kobal s tremi zlatimi in eno srebrno medaljo

Ajda Kobal, učenka 6. A razreda, je s svojim klubom za ritmično gimnastiko KRG Šiška minuli vikend, 9. in 10. marca 2019, tekmovala na mednarodnem gimnastičnem turnirju “Olimpik cup” v Sarajevu. Na turnirju se je pomerilo več kot 700 gimnastičark iz osmih držav.

Ajda se je domov vrnila s tremi zlatimi in eno srebrno medaljo. Zlato je osvojila za skupinsko vajo, prosto vajo in vajo s kolebnico, v mnogoboju pa je dosegla 2. mesto in s tem srebrno medaljo.

Čestitamo!


Vid Kocjanc osvojil srebrno medaljo na mednarodnem judo turnirju v Lendavi

V soboto, 9. 2. 2019, je v Lendavi potekal Mednarodni turnir v judu – 44. pokal Lendave. Na njem je sodelovalo skupno 260 tekmovalcev iz 36 klubov iz Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške, Srbije in Slovenije.

Vid Kocjanc iz 9. a razreda je v konkurenci mlajših kadetov U 16 osvojil srebrno medaljo.

Čestitamo!


Pippa Knafelc osvojila bronasto medaljo v judu

V nedeljo, 3. 2. 2019 se je Pippa Knafelc, učenka 3. b razreda, udeležila 2. Mednarodnega JUDO turnirja APOLON OPEN 2019, ki se je odvijal v Hočah. Sodelovalo je preko 500 tekmovalcev iz 56 klubov iz Črne Gore, Srbije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Slovaške, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Romunije, Ukrajine in Slovenije.

V močni mednarodni konkurenci je Pippa nastopila v starostni kategoriji U10 ter osvojila bronasto medaljo.

Čestitamo!


Uspehi LAURE VRHOVAC v plavanju

Učenka 7. a razreda LAURA VRHOVAC se je udeležila zimskega državnega prvenstva Slovenije v plavanju za dečke in deklice, Maribor 2019, in dosegla naslednje uvrstitve:

1. Osebni dosežek: tretje mesto oz. bronasta medalja na 50 m prosto s časom 29,11

2. Štafeta 4x 100m prosto deklice: prvo mesto oz. državni prvaki

3. Štefeta 4x 200m prosto deklice: drugo mesto

4. Štafeta 4x 50m Mix (dečki/deklice): drugo mesto

5. Moštveno tekmovanje: postali so ekipni državni prvaki

Iskrene čestitke!

 


Vid Kocjanc – mednarodni judo turnir Zagreb Open 2019

V soboto, 19. 1. 2019 je v Zagrebu potekal mednarodni judo turnir. V konkurenci mlajših kadetov U 16 v kategoriji -73 kg je Vid KOCJANC iz 9. a razreda osvojil bronasto medaljo.

Čestitamo!

 


Jan Jaklič osvojil zlato na Državnem prvenstvu v judu

V soboto, 26. 1. 2019 je v Mariboru Jan Jaklič iz 7. A razreda osvojil zlato medaljo v svoji kategoriji starejši dečki U14 na uradni tekmi Judo zveze Slovenije – Državno prvenstvo v Judu 2019. Na prvenstvu je sodelovalo 44 klubov in na tatamiju se je pomerilo preko 200 tekmovalcev iz Slovenije.

Čestitamo!

>> fotogalerija


Zlata in srebrna Borgija Knafelc na državnem prvenstvu

V nedeljo, 2. 12. 2018 se je v Novem mestu, v veliki dvorani Leona Štuklja odvijalo Državno prvenstvo v ženski in moški športni gimnastiki 2018. V tretji stopnji se je pomerilo 10 klubov iz cele Slovenije. Borgija Knafelc iz 7. a je skupaj z dekleti iz ŠD Gib Šiška osvojila zlato ekipno medaljo ter srebrno medaljo posamično.

Čestitamo!


Zlata Karolina Jaklič na novoletnem turnirju v judu

V soboto, 8. 12. 2018, se je Karolina Jaklič iz 5. A udeležila uradnega turnirja Judo zveze Slovenije – 39. novoletnega turnirja 2018 v Celju. V svoji kategoriji U12 (ml. dečki/deklice) je osvojila zlato medaljo.

Čestitamo!


Srebrna medalja in odlično 4. mesto za Borgijo Knafelc

24. 11. 2018 je v Kopru potekala prvenstvena tekma Salto 2018 v športni gimnastiki, katere se je udeležila Borgija Knafelc, učenka 7. a. Ekipno je osvojila srebrno medaljo, medalja za posamično je tokrat ušla za las, med 26 tekmovalkami je zasedla odlično 4. mesto.

Čestitmo!


Zlata medalja Neže Šercer na tenis turnirju

V nedeljo, 2. 12. 2018 je naša učenka  Neža Šercer iz 7. b prvič sodelovala na teniškem turnirju Ljubljanski satelit, ki ga organizira Teniška zveza Slovenije (TZS). Gre za klubsko teniško tekmovanje za mlade in najmlajše, ki ne nastopajo na turnirjih TZS oz. so uvrščeni nižje kot na 50. mesto lestvice TZS.

Neža je v svoji kategoriji v skupini B dosegla 1. mesto!

Čestitamo!

 


Dosežki Line Škof v street dance showu in hip hopu

Lina Škof, učenka 4. a razreda, se je udeležila Evropskega prvenstva v street dance showu in svetovnega pokala v hip hop v Skopju in osvojila:

 • 1. mesto med hip hop pari – pionirji
 • 1. mesto med street dance show pionirskimi malimi skupinami
 • 1. mesto med street dance show pionirskimi velikimi skupinami.

Čestitamo!

>> fotogalerija

 


Ajda Kobal tretja na Ekipnem pokalu Slovenije

V nedeljo, 18. 11. 2018 je v Gimnastičnem centru v Ljubljani potekal Ekipni pokal Slovenije. Ajda Kobal je skupaj z Elo Polak, v kategoriji mlajših deklet, v sestavi 4. vaj osvojila 3. mesto.

Čestitamo!

 

 

 


Nik Polajner osvojil 3. – 4. mesto na Sankukai karate državnem prvenstvu Slovenije

V karateju je zelo uspešen tudi Nik Polajner, učenec 5. A razreda OŠ Dravlje. Tako lani kot letos je na državnem turnirju Sankukai Karate zveze Slovenije, ki poteka aprila, dosegel 3. do 4. mesto. Lani je tekmoval v ippon komite in je v kategoriji od 7 do 9 let dosegel 3. do 4. mesto, letos aprila je prvič tekmoval v borbah in je v kategoriji od 9 do 12 let prav tako dosegel 3. do 4. mesto.

V soboto, 17. novembra 2018, je v Komendi na Sankukai karate državnem prvenstvu Slovenije, tekmoval v borbah v kategoriji od 9 do 12 let in prav tako dosegel 3. do 4. mesto.

Čestitamo!


Ana Gajanović je postala državna prvakinja

V soboto, 17. 11. 2018 je v Komendi potekalo državno prvenstvo v IPPON KUMITEJU, ŠPORTNIH BORBAH IN KATAH. Učenka 8. A razreda, Ana Gajanović je osvojila tretje mesto v športnih borbah in prvo mesto v katah, ter postala državna prvakinja.

Čestitamo!


 

Anja Maraž uspešna na Evropskem prvenstvu in svetovnem pokalu

Anja Maraž, učenka 7. A razreda se je udeležila Evropskega prvenstva v street dance showu in svetovnega pokala v hip hop ter osvojila:

 • 2. mesto med street dance show mladinskimi velikimi skupinami
 • 6. mesto med street dance show mladinskimi malimi skupinami
 • 3. mesto med hip hop mladinskimi malimi skupinami
 • 9. mesto med hip hop mladinskimi solistkami

Čestitamo!


Uspehi Ajde Kobal na mednarodnih turnirjih v ritmični gimnastiki

Ajda Kobal je na mednarodnem FIG CHALLENGE turnirju v ritmični gimnastiki, ki je pretekli vikend (10. 11. 2018)  potekal v Ljubljani, osvojila 3. mesto z vajo s kolebnico

Na mednarodnem turnirju v ritmični gimnastiki Rondo cup, ki je potekal 21. 10. 2018 v Osijeku na Hrvaškem, je Ajda Kobal v močni mednarodni konkurenci osvojila 1. mesto v vaji s kolebnico, 2. mesto s prosto vajo ter s tem 1. mesto v mnogoboju v svoji kategoriji.

Ajda Kobal tekmuje v gimnastičnem klubu KRG Šiška.

Čestitamo!

>> fotogalerija


Lučka Kobal uspešna v judu

Učenka 1. B razreda – Lučka Kobal je prvič tekmovala v okviru šolske lige Male šole juda in v soboto, 10. 11. 2018 na prvi tekmi osvojila 3. mesto.

Čestitamo!

 

 

 


Športni dosežki Borgije Knafelc

V soboto, 10. 11. 2018 je v športni dvorani Gib potekal 27. Pokal Šiške v športni gimnastiki, na katerem je sodelovalo 32 tekmovalk iz 6 slovenskih klubov. Borgija Knafelc iz 7. a je osvojila ekipno zlato medaljo in bronasto medaljo posamično v mnogoboju.

Čestitamo!


Karolina Jaklič osvojila 1. mesto

Karolina Jaklič, članica ŠD Gib, je v četrtek, 25. 10. 2018 osvojila 1. mesto v svoji kategoriji mlajši dečki/deklice na Priateljskem tekmovanju ŠD Gib v Judu.

Čestitamo!

>> fotogalerija


Uspehi naših učencev v judu

Dne, 13. 10. 2018 sta se je Jan in Karolina Jaklič, člana ŠD Gib, udeležila tekmovanja v judu: 3. mednarodnega pokala Komende (uradni turnir Judo zveze Slovenije). Na tatamiju se je zvrstilo preko 300 tekmovalcev. Jan se je uvrstil na 2. mestu v kategoriji U14 starejši dečki in deklice, Karolina pa na 3. mesto v kategoriji U12 mlajši dečki in deklice.

Čestitamo!

>> fotogalerija

 


Turnir Judo Prlekija open 2018

V soboto, 29. 9. 2018 je v Ljutomeru potekal turnir Judo Prlekija open 2018.

V konkurenci mlajših kadetov U 16 v kategoriji – 81 kg je Vid KOCJANC iz 9. a razreda osvojil srebrno medaljo.

Čestitamo!

 

 


Košarkarici Hana in Sara Sambolić zastopali Slovenijo

Slovenija z novo izjemno generacijo košarkaric

Slovenj Gradec je od 16. do 19. avgusta 2018 gostil že 14. mednarodni košarkarski turnir U14 Slovenia Ball za reprezentance do 14 let, ki ga pod okriljem FIBA in ob pomoči lokalnih organizatorjev organizira Košarkarska zveza Slovenije.

Na seznamu igralk slovenske reprezentance sta se zasluženo znašli tudi Hana in Sara Sambolić iz 9. a razreda.

SloveniaBall velja za neuradno evropsko prvenstvo za dekleta do 14 let. Za veliko večino sodelujočih igralk U14 Slovenia Ball predstavlja prvi stik z mednarodnim reprezentančnim nivojem košarkarske igre, hkrati pa omogoča ustvarjanje novih prijateljstev s sovrstniki iz različnih evropskih držav.

Nastopilo je 10 reprezentanc, Slovenke so v finalu ustavile vrstnice iz Italije.

KONČNI VRSTNI RED:

 1. ITALIJA
 2. SLOVENIJA
 3. MADŽARSKA
 4. IZRAEL
 5. HRVAŠKA
 6. LATVIJA
 7. SRBIJA
 8. UKRAJINA
 9. BOLGARIJA
 10. MAKEDONIJA

REZULTAT FINALNE TEKME SLOVENSKE REPREZENTANCE NA SLOVENIA BALL 2018:

Finale:

ITALIJA : SLOVENIJA 68:55 (21:16, 19:18, 11:12, 17:9)

Sambolić H. 9, Sambolić S. 8, Štirn (7 skokov), Gbemuotor (12 skokov) in Oberč po 6, Vilfan in Žekš (5 skokov) po 5, Anžič 4, Ivanuša, Hurnekić in Bartelme po 2, Kvrgić

>> fotogalerija