ŠOLSKO LETO 2018/2019

 

 V OBJEMU ZVOKA IN SLIKE

Učence 4 .b je k likovnemu ustvarjanju spodbudila radijska igra Kako zorijo ježevci. Prejeta dela je za razstavo izbrala Akademska slikarka Nuša Lapajne Čurin. Likovni natečaj V objemu zvoka in slike sta organizirala 3. program Radia Slovenija – ARS in Javni sklad Republike Slovenija za kulturne dejavnosti koordinacije Osrednja Slovenija.

Odprtje razstave na kateri sta sodelovala tudi Katja Breceljnik in Matic Drobnič je bila v torek 4. 6. 2019 v galeriji Družina, Krekov trg 1, Ljubljana.

Iskrene čestitke


23. EX TEMPORE

Znani so nagrajenci mednarodnega likovnega EX TEMPORA na katerem je sodelovalo več kot 100 otrok iz Slovenije in tujine. Likovni deli naših učenk sta bili nagrajeni in razstavljeni na gradu Tuštanj.

Urša ŽELJKO je prejela srebrno priznanje, Naia VILAR pa bronasto priznanje.

Iskrene čestitke.


Borgija Knafelc prejela zlato priznanje na mednarodnem likovnem natečaju

Borgija Knafelc iz 7. A razreda je ustvarila likovno delo v kombinirani tehniki in z njim sodelovala na mednarodnem likovnem natečaju Kmečko poslopje, ki ga je razpisala POŠ Ponikva. Prejela je zlato priznanje.

Iskrene čestitke!


Klemen Hari prejel zlato priznanje na državnem tekmovanju iz Vesele šole

Zaključilo se je državno tekmovanje osnovnošolcev v znanju iz Vesele šole.

Učenec 5. b razreda Klemen Hari je osvojil tretje mesto in s tem zlato priznanje.

Iskrene čestitke!

Mentorica Vikica Hvalec Zibelnik

 


Likovni natečaj DREVO

Na 11. likovni natečaj Drevo, ki je bil razpisan na državnem nivoju je prispelo več kot 1492 likovnih del. Strokovna komisija je naši učenki Tijani Mitrović iz 5. B podelila SREBRNO PRIZNANJE.

Čestitamo!


Mednarodni likovni natečaj RAZISKUJEMO SENZORIKO 2019 – VRTI SE

Tema mednarodnega likovnega natečaja je bila gibanje oziroma raziskujemo senzoriko. Med najboljšimi likovnimi deli sta bili izbrani tudi deli naših učenk iz 2. razreda. Lana Jurčević in Lana Manevska sta dobili BRONASTO PRIZNANJE.

Čestitamo!


Mednarodni likovni EX TEMPERE

Letošnji mednarodni EX TEMPERE je potekal v neposredni bližini gradu Krumperk. Ustvarjali smo na temo GRADOVI IN JAME. Iz naše šole so se EX TEMPERA udeležile Naia Vilar (9. B), Zara Halec Makovec (9. B) in Urška Željko (8. A).

Otvoritev razstave bo 29. maja 2019 na Gradu Tuštanj.


Mednarodni likovni natečaj CVETJE

Na mednarodnem likovnem natečaju CVETJE je ocenjevalna komisija izbrala zmagovalca. Med likovnimi deli učencev 2. triade OŠ je zmagal Enedin Veladžić iz 5. B razreda. Zmagovalna dela bodo krasila trgovski center Qlandia Kamnik in bodo na ogled v poletnem času.

Čestitamo!


Mednarodni likovni natečaj IGRAJ SE Z MANO

Na 12. mednarodnem likovnem natečaju IGRAJ SE Z MANO so izbrali dela za orvoritev razstave Bodi umetnik. Izbor je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temi “Igraj se z mano” in “Kjer preteklost sreča prihodnost”. Za izbor je bil odgovoren Leon Ravlan (kustos v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec). Avtorja izbranih likovnih dela sta bila tudi učenka Tijana Mitrović iz 5. B in Jaka Čatar iz 5. A razreda.

Čestitamo!


Rezultati spomladanskega občinskega krosa

 V torek, 16. 4. 2019 je potekal občinski kros, na katerem je učenka Alina Taborin osvojila 3. mesto in Ana Bukarica 1. mesto.

Čestitamo!

>> fotogalerija


Vid Kocjanc na Državnem prvenstvu osnovnih in srednjih šol v judu 2019 Osnovni šoli Dravlje priboril srebrno medaljo 

V sredo, 27. 3. 2019 se je v Velenju odvijalo Državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol v judu. Na tekmovanju je sodelovalo 166 tekmovalcev iz skupno 95 osnovnih in srednjih šol.

V konkurenci mlajših kadetov U16 je Vid Kocjanc iz 9. a razreda za OŠ Dravlje osvojil srebrno medaljo.

Čestitamo!


 Tekmovanje v PRVI POMOČI

V torek, 26. 3. 2019, je potekalo lokalno preverjanje znanja osnovnošolskih ekip prve pomoči. Sodelovali so tudi učenci 9. razreda naše šole:

 • Ada Lana Dervišević
 • Tarin Roš
 • Bina Verbič Šalamon
 • Sven Dimic
 • Vid Mavec
 • Matic Šega

Med 20-imi ekipami so se uspeli uvrstiti med 10 najboljših in s tem tudi naprej na regijsko tekmovanje.

Čestitke!


Likovni natečaj PETARDA JE NEVARNA

V okviru likovnega natečaja PETARDA JE NEVARNA, ki ga je razpisala Mesna občina Ljubjana v sodelovanju s policijsko upravo Ljubljana je učenec Ajdin Duraković iz 4. A razreda prejel nagrado za svoje likovno delo. V spremstvu svojih sošolk, sošolcev in policijskih spremljevalcev smo si ogledali film Super fuzbalistični v Kinodvoru.

Ajdin, čestitamo. Bilo je super.


Rezultati nacionalnega tekmovanja Evropski denarni kviz

V torek, 26. 3. 2019, je potekalo nacionalno tekmovanje Evropski denarni kviz, v katerem so se pomerile tudi štiri naše ekipe (9. a, 9. b, dve iz 8. a). Kljub temu, da je še tri vprašanja pred zaključkom tekmovanja kazalo še bistveno bolje, so se ekipe odlično izkazale, saj sta se dve ekipi uvrstili med »TOP 5« ekip v Sloveniji. Zmagovalna ekipa iz OŠ Most na Soči bo letos stopila v čevlje Hane in Sare, ki sta bili v Bruslju lansko leto.

Aleš Bobek


Rezultati šolskega tekmovanja iz VESELE ŠOLE

Šolsko tekmovanje se je zaključilo. Dosežke vidite na spletni strani DMFA.

Državnega tekmovanje se bo udeležil učenec 5.b razreda Klemen Hari. Iskrene čestitke.

Veselošolski pozdrav,

Mentorica: Vikica Hvalec Zibelnik


OBMOČNO TEKMOVANJE IZ GEOGRAFIJE

V sredo, 6. 3. 2019, je v Kamniku na OŠ Marije Vere potekalo območno tekmovanje iz geografije. Naše punce, Mala Verbič Šalamon, Borgija Knafelc, Laura Vrhovac, Katarina Trobiš, Tarin Roš in Bina Verbič Šalamon, so se izjemno izkazale, saj so vse osvojile srebrna priznanja. Najbližje uvrstitvi na državno tekmovanje pa je bila Bina, ki ji je zmanjkala vsega ena točka.

Čestitke vsem šestim za lep uspeh!

Aleš Bobek


Finale državnega tekmovanja v smučanju na Krvavcu

V sredo, 6. 3. 2019 je na finalu državnega prvenstva v smučanju na Krvavcu, učenka Katarina Trobiš dosegla 12. rezultat med 48. tekmovalkami.

Čestitamo!


Območno tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Srebrno priznanje sta prejeli učenki Tarin Roš 9. b in Hana Sambolič 9. a.

Čestitke obema!


World Scholar’s Cup 2019

Naša šola se je tudi letos udeležila tekmovanja World Scholar’s Cup na regijski ravni, ki je potekalo 2. in 3. februarja 2019 v Ljubljani. Tekmovalo je okoli 450 tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije, Italije in Srbije.

Zastopalo nas je pet ekip: Ada Lana Dervišević, Naia Vilar (9. B) in Katarina Trobiš (9. A) v diviziji seniorjev ter divizija juniorjev – Jakob Tevž (7. A), Jakob Jaš, Domen Veren, Taša Ravnikar, Aleksa Grublješić, Mala Verbič Šalamon, Niki Levič, Kaja Škrjanc (7. B), Elvis Topalović (6. A), Haris Grabus, Marko Trobiš in David Šega (6. B).

Vseh pet ekip se je kvalificiralo na svetovno prvenstvo.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim!

Mentorica Tjaša Milijaš

 


Rezultati šolskega tekmovanja iz GEOGRAFIJE

V torek, 15. 1. 2019, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja geografije. Letošnja tema tekmovanja so »Migracije (selitve). Tekmovanja se je udeležilo 39 tekmovalcev, učencev od 6. do 9. razreda. Bronasta priznanja je prejelo 14 učencev, 6 učencev pa se je uvrstilo na območno tekmovanje, ki bo potekalo v Kamniku.

Mentor tekmovanja: Aleš Bobek

>> rezultati


 OŠ Dravlje na snemanju drugega kroga kviza Male sive celice

22. 1. 2019 smo snemali prvo oddajo drugega kroga kviza Male sive celice. Sven Dimic, Nikola Vukota in Martin Verlič so se pomerili z učenci OŠ Franceta Prešerna iz Črenšovcev. Kako so naši zvesti navijači bodrili svoje sošolce in kako so se naši predstavniki odrezali v znanju, si lahko ogledate v soboto, 16. 2. 2019, ob 9.15 na TV Slovenija 1.

Čestitke potrpežljivim navijačem “žabicam” in poklon tekmovalcem za pokazano znanje, pogum ter dostojno zastopanje OŠ Dravlje.

Mentorica MSC: Vesna Farkaš

>> fotogalerija


Gašper Kumar iz 4.a prejel nagrado za najboljše likovno delo “Gradovi kralja Matjaža”

Na likovnem natečaju Gradovi kralja Matjaža so s svojimi umetninami sodelovali otroci iz cele Slovenije. Med 5 nagrajenimi deli je tudi slika Gašperja Kumarja, ki je prejel nagrado na zaključni prireditvi 27. Gradovi kralja Matjaža v Črni na Koroškem.

Gašper, čestitamo!

 

 

 

 
Val Jurjevčič osvojil prvo nagrado na Mednarodnem likovnem natečaju “DOM”

Val Jurjevčič iz 3. b je s svojim likovnim izdelkom prepričal strokovno žirijo in v kategoriji otrok od 5 do 8 let osvojil prvo mesto na Mednarodnem likovnem natečaju “DOM”. Prireditev s podelitvijo nagrad je bila na OŠ Frana Albrehta v Kamniku.

Čestitke Valu in mentorici Tanji Kogoj.

Več o prireditvi >> 3. MEDNARODNI NATEČAJ »DOM«


Rezultati šolskega tekmovanja iz RAZVEDRILNE MATEMATIKE

Na šolskem tekmovanju iz razvedrilne matematike je sodelovalo 122 učencev od 1. do 9. razreda. Osvojili so 35 bronastih priznanj, 6 učencev pa se je uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 26. januarja 2019.

Na državno tekmovanje so se uvrstili:

Saša Šlebič iz 6. razreda, Mala Verbič Šalamon iz 7. razreda, Jaka Kogovšek iz 8. razreda ter Naia Vilar, David Šlebič in Sara Sambolič iz 9. razreda.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke, še posebej pa čestitke dobitnikom bronastega priznanja in vsem, ki ste se uvrstili na državno tekmovanje.

Mentorica: Vesna Harej


OBMOČNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA ANGLEŠČINE ZA 9. RAZRED

Na območnem tekmovanju iz znanja angleščine za 9. razred so tekmovali 4učenci in učenke. Osvojili so dve srebrni priznanji, en učenec se je uvrstil na državno tekmovanje.

Na državno tekmovanje seje uvrstil: David Perišič.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke, še posebej pa čestitke dobitnikoma srebrnega priznanja ter Davidu, ki se je uvrstil na državno tekmovanje.

Mentorica: Tjaša Milijaš


ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ ZNANJA ANGLEŠČINE ZA 9. RAZRED

Na šolskem tekmovanju iz znanja angleščine za 9. razred je tekmovalo 27 učencev in učenk. Osvojili so štiri bronasta priznanja, pet učencev se je uvrstilo na območno tekmovanje.

Na območno tekmovanje so se uvrstili: David Perišič, Naia Vilar, Katarina Trobiš, Bina Verbič Šalamon in Dani Hmudda.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke, še posebej pa čestitke dobitnikom bronastega priznanja in vsem, ki ste se uvrstili na območno tekmovanje.

Mentorici: Nevenka Šušteršič, Tjaša Milijaš


Rezultati šolskega tekmovanja iz računalništva BOBER

Od 12. do 16. novembra 2018 je potekalo šolsko tekmovanje v informacijski in računalniški pismenosti Bober za učence od 2. do 9. razreda.

Učenci od 2. do 5. razreda so naloge reševali na pole, učenci od 6. do 9. razreda pa z uporabo računalnika. Učenci od 2. do 5. razreda so sodelovali le na šolskem tekmovanju, učenci od 6. do 9. razreda pa se lahko uvrstijo tudi na državno tekmovanje.

Šolskega tekmovanja se je udeležilo in prejelo bronasto priznanje:

 • 2. razred – 23 učencev in učenk – 14 BRONASTIH PRIZNANJ
 • 3. razred – 26 učencev in učenk – 12 BRONASTIH PRIZNANJ
 • 4. razred – 14 učencev in učenk – 6 BRONASTIH PRIZNANJ
 • 5. razred – 14 učencev in učenk – 6 BRONASTIH PRIZNANJ
 • 6. razred – 13 učencev in učenk – 3 BRONASTA PRIZNANJA
 • 7. razred – 11 učencev in učenk – 3 BRONASTA PRIZNANJA
 • 8. razred – 20 učencev in učenk – 6 BRONASTIH PRIZNANJ
 • 9. razred – 18 učencev in učenk – 7 BRONASTIH PRIZNANJ

En učenec – DAVID PERIŠIČ iz 9. A se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo potekalo 12. januarja 2019 v Mariboru.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke, še posebej pa čestitke dobitnikom bronastega priznanja in vsem, ki ste se uvrstili na državno tekmovanje.

Mentorica: Barbara Eržen

>> rezultati 2. do 5. razred

>> rezultati 6. do 9. razred


Tekmovanje iz odbojke za starejše učenke

Ekipa odbojka starejše učenke OŠ Dravlje je dosegla naslednje rezultate predtekmovanja:

 • OŠ Dravlje : OŠ F. R. Stane -> 2 : 0
 • OŠ Dravlje : OŠ H. Smrekar -> 0 : 2

Čestitamo učenkam za dobro odigrani tekmi.


Male sive celice: OŠ Dravlje v osmino finala

Sven, Nikola in Martin so v prvem krogu studijskega snemanja kviza Male sive celice odlično zastopali našo šolo in se uvrstili v nadaljnje snemanje. V napeti tekmi znanja, “hitrih celic”, dobrega opazovanja in orientiranja ter s pomočjo navijačev, so premagali ekipo fantov iz OŠ Antona Ingoliča, Spodnja Polskava.

Iskrene čestitke našim predstavnikom za uspešno prebit led in prikazano znanje.

Vesna Farkaš, mentorica MSC

>> fotogalerija


Učenci OŠ Dravlje na Ljubljanskem maratonu

Učenec Jaka KOGOVŠEK je na Ljubljanskem maratonu v konkurenci osnovnih šol Ljubljane zasedel odlično 3. MESTO.

Čestitamo!

>> fotogalerija

 

 


Tekmovanje mesta Ljubljane v gorskem kolesarstvu

V petek, 19. 10. 2018 je potekalo tekmovanje mesta Ljubljane v gorskem kolesarstvu. Od sedmih učencev naše šole je najboljšo uvrstitev osvojil Vid Kocjanc s 5. mestom.

Čestitamo!

>> fotogalerija

 


Rezultati jesenskega občinskega krosa

               

2. mesto Sara Sambolić

3. mesto Hana Sambolić

 2. mesto Jaka Kogovšek

Vsem udeležencem občinskega krosa  čestitamo za njihove uvrstitve.

Posebna pohvala gre vsem učencem, ki so se kljub muhastemu vremenu, odločili zastopati šolo na občinskem krosu, saj so s  to športno potezo lep zgled ostalim  učencem.

Aktiv ŠPO

>> fotogalerija

 

 


Tekmovanje učencev mesta Ljubljana v BMX kolesarstvu

Na tekmovanju učencev mesta Ljubljana v BMX kolesarstvu je Anže SIRNIK iz 7. A razred osvojil 3. mesto.

Čestitamo!


Šolsko državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu

Na šolske državnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Tacnu, je učenec 9. B razreda, Vid MAVEC zasedel 3. mesto.

Čestitamo.

>> fotogalerija

 

 

 

 

 

 


Štafeta naše šole druga

V petek, 14. 9. 2018 je potekalo Državno prvenstvo slovenskih srednjih in osnovnih šol v plavanju. Štafeta naše šole, v postavi Petra Kac, Miha Potočar, Alen Munda in Laura Vrhovac, je osvojila drugo mesto in srebrno medaljo.

Iskeren čestitke za velik uspeh!


Predtekmovanje območja Ljubljane v kvizu Male sive celice

V torek, 11. 9. 2018, je na naši šoli potekalo predtekmovanje območja Ljubljane za uvrstitev v studijska snemanja kviza Male sive celice. Ker smo bili v preteklem letu regijski zmagovalci mi, smo tako letos gostili predtekmovanje in imeli prijavljene tri ekipe. Našo šolo so predstavljali: Sven Dimic, Katarina Trobiš in Ada Lana Dervišević iz 9. razredov; Naja Bajec, Sabina Husić in Nikola Vukota iz 8. razreda ter Mala Verbič Šalamon, Martin Verlič in Laura Vrhovac iz 7. razredov.

Ekipa A (Sven Dimic, Nikola Vukota in Martin Verlič) je na pisnem preizkusu znanja dosegla šesto mesto in se tako uvrstila še v ustni del. V ustnem delu kviza je premagala tretjeuvrščeno šolo, OŠ Franceta Bevka, in se tako uvrstila med štiri ekipe, ki se bodo v začetku oktobra pomerile še v studijskih snemanjih oddaje Male sive celice. Iskrene čestitke!

Ponosni smo tudi na ostali dve ekipi, ki sta pokazali veliko znanja, volje in truda.

Pohvale tudi vsem nastopajočim, ki so obogatili program predstavitve šole.

Držimo pesti za naše fante v nadaljnjem tekmovanju!

Vesna Farkaš, mentorica MSC

>> fotogalerija