Skoči na glavno vsebino

Na šoli imamo URBANI RIBNIK z akvaponiko

Urbani Ribnik z Akvaponiko je inovativen in atraktiven produkt, ki s svojim pedagoškim ozadjem predstavlja odličen pripomoček pri delu v vzgojno – izobraževalnih ustanovah. Poleg atraktivnosti in naravovarstvenega ozadja je tudi odlična obogatitev bivanjskih razmer v mestih saj na ljudi deluje zelo pomirjujoče. Je funkcionalen in preprost za vzdrževanje.

V ribniku lahko gojimo tudi rastline. Rast rastlin v vodi imenujemo akvaponika.

Urbani ribnik imamo lahko doma v stanovanju, na balkonu, na vrtu in v katerem lahko gojimo različne vodne živali.

Na šoli imamo zlate koreslje (zlate ribice), ki so se jih tisti, ki so jih kupili v trgovini naveličali in jih spustili v naravo. V naravi dobro preživijo in uničujejo okolje naših domačih rib in dvoživk (žab in pupkov).

Učenci s pomočjo ribnika spoznavajo življenjske potrebe živih bitij in tako bolje razumejo abiotske in biotske dejavnike. Spoznajo tudi, da je vsako rušenje ravnotežja v naravi – vnos različnih snovi, tujih organizmov itd., lahko usodno za preživetje organizmov.

Učenci se ob gojenju organizmov v ribniku zavedo, da so živa bitja, ki smo jih vzeli v oskrbo, odvisna od nas, zato moramo biti pri gojenju in vzdrževanju izjemno odgovorni. Ob tem se učijo odgovornega ravnanja tudi z vsemi živimi bitji –hišnimi ljubljenčki, rastlinami v svojem stanovanju, pa tudi s svojimi vrstniki, prijatelji, znanci. S tem pa tudi krepijo odgovorno ravnanje pri varovanju življenjskega okolja.

(Visited 262 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost