ŠOLSKO LETO 2017/2018

8. a ima državne prvakinje in prvakinje Jadranske košarkarske lige

Košarkarice ŽKD Akson Ilirija, katerega igralki sta tudi Hana in Sara Sambolić iz 8. a, so še drugo sezono zapored stopile na najvišjo stopničko v državnem prvenstvu in Jadranski ligi za dekleta do 15 let.

Minuli vikend sta Hana in Sara z ekipo na zaključnem turnirju, ti. Final Four na I. OŠ Murska Sobota, ubranili naslov državnih prvakinj med dekleti do 15. leta starosti. Do uspeha so se dokopale povsem zasluženo, saj so bile v prvenstvu le enkrat poražene. V polfinalu so premagale domačinke iz ŽKK Pomurje z rezultatom 48 : 54, v finalu pa vrstnice iz ŽKK Triglav Kranj z 68 : 67.

Na zaključnem turnirju mednarodne Jadranske lige – WABA (WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION), ki je potekal v Ljubljani 14. in 15. aprila so z odlično igro proti favorizirani ekipi KK Trešnjevka iz Zagreba ubranile naslov prvakinj.

Pred Hano in Saro, ki bosta tudi naslednje leto nastopali v kategoriji starejših pionirk (U15) je tako ponovno velik izziv – kako še četrto leto zapored osvojiti naslov državnih prvakinj.

Čestitamo!

>> fotogalerija


Novica o uspehih sester Sambolić

Prejšnji vikend je v Sarajevu potekal že šesti tradicionalni košarkarski turnir za dekleta in fante – Basket Kup Sarajevo. Na turnirju je nastopalo 106 ekip, 84 moških in 22 ženskih, v kategorijah od U11 do U18. Turnirja sta se udeležili tudi Hana in Sara Sambolić iz 8. a razreda s svojima ekipama. Hana je nastopala za zeleno, Sara za belo ekipo ŽKD Akson Ilirija iz Ljubljane. Med devetimi ekipami v kategoriji U15 je zmagala Sarina ekipa, Hanina ekipa je bila druga. Za najboljšo igralko turnirja je bila izbrana Sara Sambolić.

Ekipe: Dekleta U15 (2003, 2004): Cerknica (SLO), Pivka (SLO), INES Škofja Loka (SLO), Akson Ilirija zelene (SLO), Akson Ilirija bele (SLO), Željezničar Sarajevo (BIH), Čelik Zenica (BIH), Brčanka Brčko (BIH), Igman I.Ilidza (BIH).

Čestitke!

>> fotogalerija


Vid Kocjanc osvojil 2. mesto na mednarodnem turnirju v judu v Zagrebu

V soboto, 25. 11. 2017 je v Zagrebu potekal mednarodni turnir v judu – 25. Međunarodni kup Lika 2017.

V konkurenci starejših dečkov U14 do 66 kg je Vid KOCJANC, učenec 8. a razreda, osvojil 2. mesto.

Čestitamo!


Ana Gajanović je postala kadetska prvakinja

V soboto, 18. 11. 2017 je v Kočevju potekalo državno prvenstvo v karateju Sankukai. Ana Gajanović, učenka 7. A razreda je postala kadetska prvakinja v katah in tretja v borbah.

Čestitamo!