Dragi učenci, spoštovani starši in sodelavci!

Pred nami je šolsko leto, ki bo zaradi bolezni Covid-19 do neke mere negotovo. Skrbi nam povzročajo različne možnosti izvedbe pouka (na daljavo ali v šoli) tekom šolskega leta.

Ne glede na način kako bo potekal pouk se bomo na šoli potrudili, da bomo vsi skupaj dosegli zastavljene cilje kolikor bo to mogoče. Pri tem ne bomo pozabili na različne zmožnosti učencev, njihove talente in področja, ki jih zanimajo. Znanje je vrednota, do katere ni bližnjic – je odraz razumevanja, delovnih navad, učenja, uporabe v življenju …

Zavedamo se, da pride včasih do krize. Takrat je pomembno, da stopimo skupaj in si pomagamo. Včasih je dovolj že malenkost, da komu olajšamo vsakdan: da mu prisluhnemo, ga pohvalimo, kaj  preberemo, z njim ustvarjamo, gremo z njim v naravo … Drobne pozornosti so včasih tisto, ki vrnejo nasmeh na obraz.

Naj vas v šolskem letu 2020/21 ne preplavi malodušje ampak se spomnite na drobne radosti, ki nam lahko pomagajo prebroditi različne življenjske preizkušnje. Naj vas spodbudijo, da boste z optimizmom zrli v prihodnost.

dr. Lucija Željko,

ravnateljica

Obstaja samo eno zdravilo zoper velike skrbi: drobne radosti.

Karl Heinrich Waggerl, avstrijski pisatelj

(Visited 537 times, 2 visits today)