Skoči na glavno vsebino

Beseda ravnateljice

Dragi učenci, spoštovani starši in sodelavci!

Pred nami je novo šolsko leto in novi izzivi.

Za življenje je pomembno znanje, ki ga učenci pridobijo v šoli in tudi izven nje. Vedno je treba začeti na začetku: branje z vsako novo črko,  računanje z vsako novo številko … Vendar pa znanje niso le črke in številke. Predvsem je pomembno povezovanje, razumevanje pomena, uporaba v praksi, reševanje problemov… Če hočemo graditi znanje, potrebujemo trdne temelje. Temelji se gradijo  počasi, velikokrat z veliko truda.

Za pridobivanje znanja je zelo pomembno branje. Branje je temelj učne uspešnosti, kar nam kažejo tudi rezultati nacionalnih preizkusov znanja. Branju dajemo v šoli velik poudaerk, vendar ste tukaj zelo pomembni tudi starši. Spodbujanje in spremljanje učencev pri branju in pridobivanju znanja ni le delo učiteljev, pomembno je tudi sodelovanje staršev.

Branje knjig in drugih publikacij ni enako npr. branju kratkih sporočil na mobilnem telefonu ali podnapisov pri gledanju filmov. Za branje daljših besedil so potrebni višji miselni procesi, ki so osnova za razumevanje vsebin pri vseh šolskih predmetih. Zgled učencem smo seveda odrasli, zato si vzemite čas za dobro knjigo, saj se učimo celo življenje.

V šolskem letu 2023/2024 vam želim, da postavite trdne temelje znanja, na katerih boste lahko gradili v prihodnjih letih.

dr. Lucija Željko,

ravnateljica

Vsi cvetovi bodočnosti so v semenu sedanjosti.

Kitajski pregovor

(Visited 1.506 times, 1 visits today)
Dostopnost