Skoči na glavno vsebino

VODNI AGENT

VODNI AGENT

Vodja projekta: Barbara ERŽEN

V šolskem letu 2020/2021 se bomo z učenci 5. A razreda priključili projektu “Vodni agent”, ki ga izvaja Društvo vodna agencija. Projekt poteka na slovenskih šolah že od leta 2014, v zadnjih letih pa se vanj vse več vključujejo tudi številne šole iz tujine.

Namen projekta je:

  • izobraževanje o okolju in vodnih virih,
  • osveščanje o nujnosti varovanja in odgovornega ravnanja z okoljem in vodnimi viri in
  • ozaveščanje racionalne rabe vode.

Glavna cilja projekta pa sta povečati osveščenost otrok in mladine glede varovanja okolja in vodnih virov ter zmanjšati količino porabljene vode.

V učilnici 5. a razreda imamo dva merilnika porabe vode, ki beležita porabo vode. Podatke bomo z učenci vnašali v spletno aplikacijo Vodne agencije, kjer bomo lahko tudi spremljali spreminjanje porabe vode v različnih časovnih obdobjih in jih primerjali s podatki ostalih sodelujočih šol v Sloveniji in tujini. Na podlagi zbranih podatkov bomo s preprostimi vsakodnevnimi ukrepi z učenci poskušali zmanjšati porabo vode. Izvedli bomo različne aktivnosti na temo vode in vodnih virov s ciljem ozaveščanja njihovega pomena in nujnosti njihovega varovanja.

Tako v šolskem letu 2020/2021 načrtujemo naslednje aktivnosti:

  • odčitavanje porabe vode na merilniku in vnos podatkov v spletno aplikacijo Vodni agent,
  • pogovor z učenci o porabi vode in možnostih racionalizacije porabe vode ter različne aktivnosti za zmanjšanje porabe vode,
  • različne izobraževalne aktivnosti na temo voda in vodnih virov ter nujnosti njihovega varovanja.
(Visited 525 times, 1 visits today)
Dostopnost