Poletni tabori Brez izgovora – možnost subvencionirane tabornine

Mladinska zveza Brez izgovora organizira poletna taborjenja za mladostnike. Njihovo poslanstvo je, da mlajše generacije vzgajamo v aktivne državljane, ki znajo kritično razmišljati, pa tudi predlagati rešitve in jih izpeljati, s tem pa pozitivno doprinesti k celotni družbi. Poudarek njihovega programa je predvsem zdravje mladih v povezavi z okoljem in trajnostnim razvojem, program taborjenja pa bo poln vsebinskih delavnic s to tematiko.

Na taborih bodo mlade opremili z veščinami za zdravo preživljanje prostega časa na področju prehrane, gibanja, duševnega zdravja in psihoaktivnih substanc. Krepili bodo njihove socialne veščine in jim ponudili orodja in kompetence za uspešen prehod v srednjo šolo in soočanje z izzivi, ki so povezani z obdobjem mladostništva.

Pozabili pa ne bodo seveda na zabavo, druženje in sproščenost, ki so nedvomno najpomembnejši sestavni deli poletnih počitnic.

INFORMACIJE ZA STARŠE

KDAJ?

Taborjenje bo potekalo v več terminih:

  • 7. – 15. 7.
  • 7.  – 21. 7.
  • 7. – 29. 7.
  • 7. – 4. 8.
  • 8. – 19. 8.
  • 8. – 26. 8.

KJE? Taborni prostor taborniškega Rodu odporne želve v vasi Zgornje Deskle.

  • Spali bomo v šotorih, prostor pa ima urejeno vso drugo infrastrukturo za naše udobje – kuhinja in sanitarije s toplo vodo.
  • Prevoz je z doplačilom organiziran iz več krajev po Sloveniji (Ljubljane, Logatca, Postojne, Vipave in Ajdovščine.

ZA KOGA? Taborjenje je namenjeno učencem od 6. do 9. razreda, ki bodo po starosti razdeljeni v homogene skupine, program pa bo sestavljen iz ločenih in skupnih aktivnosti.

KOLIKO STANE? Cena taborjenja je 250 € z DDV na udeleženca, do 31. maja 2021 pa vam nudimo 15 % popust na polno ceno, kar pomeni, da za taborjenje odštejete le 212,5 €. Za udeležence iz socialno ogroženih družin pa je taborjenje brezplačno, saj ga financirata Ministrstvo za zdravje RS in Mestna občina Ljubljana

PRIJAVE IN VEČ INFORMACIJ Prijavnico in več informacij najdete na spletni strani tabori.noexcuse.si.

KONTAKT Mia Zupančič: 041 679 756 ali mia.zupancic@noexcuse.si


AKTIVNE POČITNICE V CŠOD 2022

Tudi v letošnjih počitnicah v CŠOD organizirajo počitniške programe, polne veselja, zabavnega športa in ustvarjalnih dejavnosti. Namenjeni so vsem, ki želijo spoznati nove prijatelje in doživeti nekaj novega.

Programi in termin so objavljeni na https://www.csod.si/prijavnice/aktivne-pocitnice/seznam .

Prijave zbirajo do zasedbe mest.  

Informacije na aktivne.pocitnice@csod.si


ZPM in ZLRO katalog počitnice ter dejavnosti 2022

Tudi v letošnjem letu so pripravili katalog Zvez prijateljev mladine iz Ljubljane in Zavoda za letovanje in rekreacijo otrok, Počitnice in dejavnosti 2022, v katerem so zbrane vse informacije o zdravstvenih letovanjih otrok in mladih na morju in ostalih dejavnosti za otroke in mlade med poletnimi počitnicami 2022. Hkrati vas obveščajo, da so zdravstveni predlogi od danes naprej že dostopni pri šolskih zdravnikih oz. pediatrih.

Letos so se odločili zgolj za spletni katalog. Število zdravstvenih predlogov je omejeno in si želelijo, da informacije pridejo do otrok naše šole v najhitrejšem času.

Prijave so odprte od 4. maja 2022 na https://www.zavod-zlro.si/.

Za vse informacije so vam na voljo na preko telefona oz. maila.

>> KATALOG POČITNICE IN DEJAVNOSTI 2022


POLETNI PROGRAMI ZA OTROKE ZPM Ljubljana Center in Šiška

Ker je poletje že skoraj pred vrati, verjamemo da mnoge starše otrok skrbi komu bodo lahko zaupali otroke v času poletnih počitnic. V ta namen so na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Center in Šiška pripravili informativni list s kratkimi informacijami o poletnih počitniških programih v Ljubljani (sofinancirana počitniška varstva, jezikovna druženja, gozdne delavnice, ustvarjalne delavnice  …). Programi so namenjeni predvsem otrokom od 1. do 5. razreda (jezikovna druženja tudi za 6. razrede).

Informativni list s kratkimi informacijami o poletnih počitniških programih v Ljubljani se nahaja TUKAJ.

Prijave bodo odprli v dveh sklopih, in sicer:

  • V petek, 15. 4. 2022, ob 9. uri bomo odprli vse prijave programov v Ljubljani, razen sofinanciranih varstev.
  • V sredo, 4. 5. 2022, ob 7. uri bomo odprli prijavnice za sofinancirana počitniška varstva na OŠ Poljane, OŠ Danile Kumar in na Četrtni skupnosti Center.

 

(Visited 607 times, 1 visits today)