Skoči na glavno vsebino

DOHODNINA ZA DONACIJO ŠOLSKEMU SKLADU OŠ DRAVLJE

Spoštovani starši in skrbniki!

Želimo vam predstaviti novost v Zakonu o dohodnini, ki smo jo šole zelo veseli. Novost je namreč ta, da lahko od leta 2022 dalje vsak davčni zavezanec nameni od 0,1 % do 0,3 % dohodnine v šolski sklad. To pomeni, da bo ta sredstva prejela direktno šola oz. šolski sklad in ne državni proračun.

Namen šolskega sklada je financiranje dejavnosti, ki niso del izobraževalnega programa oz. se ne financirajo iz javnih sredstev, nakup nadstandardne opreme, zviševanje standarda pouka (znižanje cen vstopnic za gledališke in druge prireditve za vse učence, znižanje prispevkov staršev za dneve dejavnosti v šoli in izven šole …), zagotavljanje sredstev za spodbujanje razvojne in raziskovalne dejavnosti učencev, pomoč socialno šibkim (pomoč pri plačilu šolske prehrane, šolskih pripomočkov, pomoč za udeležbo na dejavnostih, šole v naravi, ekskurzije …). Pri tem bi nam bila v veliko pomoč sredstva, ki jih lahko prejmemo iz naslova dohodnine.

Vljudno vabljeni, da izpolnite obrazec za namenitev največ 0,3 % odmerjene dohodnine Šolskemu skladu OŠ Dravlje. Obrazec lahko izpolnita oba starša oz. tudi drugi sorodniki, ki bi želeli del dohodnine nameniti našemu šolskemu skladu.

Podatki: OŠ Dravlje, davčna številka 79401392.

Del dohodnine nam lahko namenite na naslednja načina:
– elektronsko preko sistema E-davki: FURS eDavki,
– natisnete priloženi obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije in ga pošljete pristojnemu finančnemu uradu (za Ljubljano: Finančni urad Ljubljana, Davčna cesta 1, 1000 Ljubljana).

Izpolnjeni obrazec lahko prinesete tudi v tajništvo šole in ga bomo mi posredovali na FURS. V kolikor obrazca ne morete natisniti, ga lahko dvignete v tajništvu šole.

Za vašo pomoč se vam vnaprej lepo zahvaljujemo.

Lep pozdrav

Šolski sklad OŠ Dravlje

>> Obrazec za namenitev dela dohodnine

>> Navodilo za izpolnjevanje zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije

(Visited 312 times, 1 visits today)
Dostopnost