Skoči na glavno vsebino

BERIMEDO

BERI Z MANO – BERIMEDO

Vodja projekta: Petra TEVŽ

Branje z razumevanjem je osnova uspešnega učenja. Ker želimo, da so naši učenci uspešni ter da imajo dobre bralne navade, smo se odločili, da bomo tudi v tem šolskem letu izvajali projekt Z NALEPKO DO BRALNEGA PRIZNANJA »BERI Z MANO, BERIMEDO«. V projekt so vključeni učenci 2. in 3. razreda.

Nekateri učenci radi berejo in jih k branju ni težko pritegniti, spet drugi se branju upirajo. Vsi pa potrebujejo veliko urjenja in vaje. V šoli ni dovolj časa, da bi se otrok izuril v tehniki branja, zato mora brati tudi doma. Osvajanje tehnike branja je dolg in zahteven proces, ki od otroka zahteva precej truda. Pomembno je, da je otrok za svoj trud nagrajen.

Učenci naj doma vsak dan berejo od 7 do 10 minut. Starši to vsakodnevno potrdijo s svojim podpisom na bralni list. Zavedamo se, da pridejo dnevi, ko ste prezaposleni, utrujeni ali imate druge obveznosti in ne utegnete brati z otrokom. V takem primeru pustite prostorček na bralnem listu prazen ali napišite »NISMO BRALI«. Če bo takih dni manj kot 5 v mesecu, bo otrok kljub temu dobil nalepko za tekoči mesec.

Učenci, ki bodo redno brali doma, bodo vsak mesec pridobili nalepko. Ob zaključku projekta “Beri z mano, Berimedo” bodo učenci, ki so zbrali vse nalepke, dobili priznanja za svoj trud.

Obilo bralnih užitkov!

(Visited 1.775 times, 1 visits today)
Dostopnost