Skoči na glavno vsebino

Brezžično izobraževalno omrežje EDUROAM

Osnovna šola Dravlje nudi zaposlenim in učencem možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Ta je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes (http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/pravila-uporabe-omrezja-arnes.html).

Kaj je Eduroam?
Storitev Eduroam omogoča  učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij (fakultete, knjižnice, srednje šole), vključenih v sistem Eduroam v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org). Omrežje je zasnovano tako, da lahko zaposleni ali učenci dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini) z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam. Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočem uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.

Navodila za priklop
Podrobna navodila za namestitev najdete na naslovu http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo.html.

Za brezžični dostop je potrebno pridobiti uporabniško ime in geslo v matični organizaciji OŠ Dravlje. Učenci le-to pridobijo ob oddaji prijavnice Dostop v omrežje ARNES.

Kontaktna oseba

V primeru dodatnih informacij ali težav se obrnete na ga. Barbaro Eržen – barbara.erzen@guest.arnes.si.

(Visited 585 times, 1 visits today)
Dostopnost