Dragi učenci, spoštovani starši in sodelavci!

Ponovno so se odprla šolska vrata, ki vabijo na pot znanja in pridobivanja novih življenjskih izkušenj. Vsak začetek po počitnicah je težak. Počitniški dnevi so namenjeni sprostitvi in počitku, šolske obveznosti so na stranskem tiru.

Dragi učenci, sedaj je zopet potrebno odpreti šolske knjige in zvezke ter se osredotočiti na učenje. Ne odlašajte z začetkom potovanja proti otokom znanja, saj je sprotno učenje ključ do uspeha v šoli.

Ne ustrašite se, če česa najprej ne boste razumeli ali znali. Za odkrivanje nečesa novega si je potrebno vzeti čas in vložiti nekaj energije. Za znanje velja, da več kot vložiš, več dobiš.

Spoštovani starši in sodelavci, ponudite učencem izzive, ki jih bodo spodbudili na njihovi poti do znanja. A ponudite jim tudi roko, ko boste imeli občutek, da bi se brez nje izgubili. Pomembno je, da na svoji poti do znanja ne obupajo.

Že od nekdaj vemo, da po dežju vedno posije sonce. Tako je tudi pri učenju: vsak neuspeh tlakuje pot znanju. In ne pozabite: za vsakim koncem učnega obdobja so na vrsti počitnice!

Naj vas v šolskem letu 2018/19 vodi želja po znanju in odkrivanju novega.

dr. Lucija Željko,

ravnateljica

Večji kot je otok znanja, daljša je obala čudes.

Ralph W. Sockman