Skoči na glavno vsebino

NAVODILA IN NASVETI ZA STARŠE V ČASU ZAPRTJA ŠOLE

Spoštovani starši,

zaradi zunanjih okoliščin smo vsi skupaj postavljeni pred nove izzive, s katerimi se moramo spopasti.

POUK

Na šoli bomo v skladu z navodili MIZŠ  organizirali izobraževanje na daljavo.  Učenci bodo dobili gradiva predvsem za utrjevanje pridobljenega znanja. Vsebine  ne bodo takšne, da jih otroci ne bodo zmogli predelati sami, zagotovo pa bodo pri tem potrebovali vašo podporo in spodbudo.

V prvi vrsti se pogovorite z otroki kaj je korona virus, zakaj je potrebno omejiti stike, o nujni higieni ter predvsem delujte umirjeno. Več o  tem si lahko preberete: https://www.unicef.si/novice/14247/kako-se-z-otrokom-pogovoriti-o-koronavirusu

Nekaj nasvetov šolske svetovalne službe, kako si lahko organizirate in zapolnite dneve, ki jih boste preživeli doma:

  1. Skupaj z otrokom si izdelajte urnik dejavnosti. Najprej vanj vnesite čas, ki bo namenjen delu za šolo. Priporočljivo je, da otrok vsak dan dela za šolo ob istem času.

V urnik vnesite tudi ostale aktivnosti, domača opravila ter prosti čas. Urnik si organizirajte po posameznih dnevih in vaših zmožnostih.

  1. Gibanje in dejavnosti v naravi naj bosta vsakodnevni aktivnosti. Načrtujete lahko tudi izlete vendar se izogibajte zaprtim prostorom in množicam ljudi (koče, gostinski lokali…)
  1. Vključite otroke v pomoč pri domačih opravilih. Vaši otroci so sposobni narediti marsikaj, le zaupati in predati odgovornost jim je potrebno. Česa je otrok zmožen pri določeni starosti lahko preberete na: https://zastarse.si/delavnice/odgovorno-starsevstvo/letom-primerna-hisna-opravila-za-otroke/
  1. Branje je idealen način za kvalitetno preživljanje prostega časa. Spodbujajte otroke, da posežejo po knjigi, naj jim bo branje čas zabave in sprostitve, obenem pa bodo širili besedni zaklad, bogatili domišljijo, se česa novega naučili. Mlajši otroci bodo ob tem izboljševali tehniko branja.
  1. V tempu, ki ga sicer živimo nam pogosto primanjkuje časa za skupne aktivnosti. Izkoristite ta čas za druženje z otrokom, pogovarjate se, igrajte se družabne igre, pripravite si skupne obroke, oglejte si primeren film, risanko…
  1. Omejite otroku čas preživet na telefonu, računalniku, pred televizijo ter bodite pozorni na primernost vsebin.

OBVEŠČANJE

  • O vseh spremembah boste sproti obveščeni z obvestili na šolski spletni strani, oziroma preko e-pošte.
  • Vprašanja, ki se tičejo pouka na daljavo in podobno, prosimo naslavljajte neposredno na učitelja ali razrednika. Vsi e-naslovi zaposlenih bodo dostopni na šolski spletni strani.
  • Vsa obvestila in druge pomembne informacije prosimo pošiljajte na lucija.zeljko@guest.arnes.si.

Še naprej vas prosimo, da nas obveščate, če se je v vaši družini kdo okužil z navedenim virusom, predvsem pa vas pozivamo, da sledite vsem preventivnim navodilom.

Verjamem, da nam bo skupaj uspelo!

Dr. Lucija Željko, ravnateljica

(Visited 1.106 times, 1 visits today)
Dostopnost